vakantie in Dubaivliegen naar Dubai overnachten attracties en bezienswaardigheden vervoer in Dubai Dubai met kinderen  

het weer stranden winkelen eten en drinkenpraktische infolinks  

 
Winkelen in Dubai

Dubai is een heus winkelparadijs. Je vind hier enorme overdekte winkelcentra waar alle grote merken gevestigd zijn, sfeervolle Arabische winkelcentra, traditionele markten (souks) en wijken waar je echt op koopjes kunt jagen.

Op deze pagina lees je alles over winkelen in Dubai, de beste winkelcentra van Dubai en hoe je de beste prijzen kunt vinden in Dubai.

Openingstijden
De winkels zijn in Dubai veel langer open dan wat je in Nederland of België gewend bent. De meeste shopping malls en winkels openen tussen negen en tien uur ‘s morgens hun deuren om vervolgens tot negen of tien uur ‘s avonds open te zijn. Op donderdag, vrijdag en zaterdag sluiten veel winkels pas om middernacht hun deuren, dit vanwege het weekeinde. De Dubai Mall is nog langer geopend. Doordeweeks sluiten de winkels in de Dubai Mall om 12 uur ‘s nachts en op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs pas om 2 uur ‘s nachts. Er zijn weinig steden ter wereld waar je tot zo laat kunt shoppen.

Supermarkten openen over het algemeen wat vroeger hun deuren. Meestal is dit rond 8 uur ‘s morgens.

Mall of the Emirates
Het grootste winkelcentrum na de Dubai Mall is de Mall of the Emirates. Dit winkelcentrum ligt langs Sheikh Zayed Road, op ongeveer twee kilometer afstand van Burj Al Arab. Hier vind je meer dan tweehonderdduizend vierkante kilometer aan winkeloppervlakte, de grootste supermarkt van Dubai (Carrefour) en Ski Dubai, het eerste indoor ski- en sneeuwpark van het Midden-Oosten. Aan het winkelcentrum liggen enkele hotels.

De Mall of the Emirates opende haar deuren in september 2005. Sindsdien is het uitgegroeid tot de meest succesvolle winkelcentra ter wereld. Jaarlijks bezoeken meer dan dertig miljoen bezoekers dit winkelcentrum. Grote publiekstrekkers zijn naast de Carrefour de vestiging van Debenhams en Harvey Nichols. Voor modebewuste shoppers is er de Fashion Dome, waar zo’n veertig luxueuze modeboetieks ervoor zorgen dat je er pico bello bij kunt lopen.

Souk Al Bahar
In Downtown Dubai ligt het neo-Arabische winkelcentrum Souk Al Bahar. Dit winkelcentrum wordt door middel van een prachtige voetgangersbrug verbonden met de Dubai Mall. Souk Al Bahar is echter een totaal ander type winkelcentrum. Hier vind je vooral boetieks in plaats van grote winkels. Het is dan ook een uitstekende plek om lokale kleding, lekkernijen en andere producten te kopen. In Souk Al Bahar zitten ook diverse restaurants, waarvan een aantal een terras heeft met een fabelachtig uitzicht op Burj Khalifa en de Dubai Fontain. In de avonduren is dit een populaire spot om te dineren.

Als je Souk Al Bahar wilt bezoeken kun je het beste parkeren in de parkeergarage van de Dubai Mall. Wil je met de metro komen? Dan moet je naar station Dubai Mall reizen (rode lijn). Souk Al Bahar ligt dan op een kwartiertje lopen. Souk Al Bahar is dagelijks geopend van 10 uur tot 22 uur. Op vrijdag opent de mall om 14 uur. De restaurants blijven meestal tot middernacht open.

Winkelen in Dubai
Meer informatie over winkelen in Dubai?
Bezoek dan de volgende sites/pagina's:
Dubaipagina - winkelen in Dubai
Dubaitips.nl - winkelen in Dubai
Dubaitips.nl - shopping malls in Dubai
Dubai voor beginners - winkelen in Dubai

 

Dubai Mall
Als je het hebt over het winkelcentrum van Dubai dat je moet zien, dan gaat het ongetwijfeld over de Dubai Mall. Dit immense winkelcentrum telt ongeveer twaalfhonderd winkels en eetgelegenheden en is het grootste winkelcentrum ter wereld. De Dubai Mall is niet alleen wat betreft oppervlakte groot, ook in uitstraling is deze in Downtown Dubai gelegen shopping mall groots. De manier waarop de winkels gepresenteerd worden is ronduit indrukwekkend te noemen. Voor fashionista’s is er Fashion Avenue, waar je de winkels van grote merken zoals Burberry, Chanel, Victoria’s Secret, Dior, Fendi, Gucci en Christian Louboutin vindt. Op de begane grond vind je „The Souk”, een in Arabische sferen ingericht deel waar je vooral veel goudwinkels aantreft.

In het winkelcentrum kun je verder schaatsen op een ijsbaan met olympische afmetingen en het grootste aquarium ter wereld aanschouwen. Op de tweede verdieping zit een 22 zalen tellende bioscoop en een enorm gamecentrum SEGA Republic.

De Dubai Mall is vanaf 's morgens tien uur tot laat in de avond geopend. Parkeren kan in de bijbehorende parkeergarage.

Deira City Centre
Eén van de eerste moderne winkelcentra in Dubai is Deira City Centre. Dit overdekte winkelcentrum ligt in de wijk Deira, op ongeveer vijf tot tien autominuten van Dubai International Airport. Deira City Centre opende in het jaar 1995 haar deuren en behoort nog steeds tot de best bezochte winkelcentra van Dubai. In absolute aantallen kan het winkelcentrum zich niet meten met de immense Dubai Mall, maar relatief gezien doet het winkelcentrum het uitstekend. De kern van het succes zit hem in het feit dat het aanbod van winkels zeer divers is en er niet alleen op het hogere segment getarget wordt. Natuurlijk kun je ook hier Armani en Rolex kopen, maar ook de wat meer gangbare merken zoals Esprit, H&M en Mango. Grote publiekstrekker is de Carrefour supermarkt op de begane grond.

Het geheel overdekte winkelcentrum telt drie verdiepingen en heeft een oppervlakte van meer dan 120.000 vierkante meter. Er zitten bijna vierhonderd winkels en horecagelegenheden in de shopping mall. Volgens eigen opgave komen er jaarlijks meer dan 20 miljoen bezoekers naar Deira City Centre.

Behalve winkels en horeca zit er in Deira City Centre ook een elf zalen tellende bioscoop, een familie-amusementsgedeelte onder de naam Magic Planet en een bowlingcentrum. Bij/aan het winkelcentrum zitten drie hotels. Deira City Centre is prima bereikbaar met de metro, omdat er een metrostation direct bij het winkelcentrum ligt. metrostation Deira City Centre is onderdeel van de rode metrolijn die o.a. in verbinding staat met de luchthaven, de Dubai Mall, Mall of the Emirates en Dubai Marina.

Souk Madinat
Madinat Jumeirah is een enorm complex gelegen aan het strand, nabij Burj Al Arab. Onderdeel van Madinat Jumeirah is Souk Madinat, een grotendeels overdekt winkelcentrum dat helemaal in de stijl van het oude Dubai is gebouwd en ingericht, compleet met windtorens. Souk Madinat telt tientallen winkels en aantal horecagelegenheden, waarvan een deel aan de grachten van Madinat Jumeirah gelegen zijn.

Souk Madinat heeft allerlei leuke winkels waar je vooral lokale producten zoals kleding, antiek, woninginrichting, souvenirs en tapijten kunt kopen. Parkeren kun je in de ondergrondse parkeergarage. Hier is het op donderdag, vrijdag en zaterdag erg druk tijdens de avonden.

The Walk
Bij de Jumeirah Beach Residences, bij de wijk Dubai Marina, ligt The Walk. Deze toeristische straat bevat restaurants, accommodaties én winkels. Het is geen echte winkelstraat waar je eens uren zult gaan shoppen, maar de combinatie van strand, horeca en winkels maken dit een interessant stukje Dubai.

Gold Souk
In de wijk Deira ligt de goudmarkt van Dubai: de Gold Souk. Deze markt bestaat uit twee autovrije straten waar vrijwel alleen maar juwelierswinkels zitten. Voor lokale begrippen zijn goud, sieraden en edelstenen hier goedkoop (na afdingen). Wie de prijzen echter met die in Antwerpen vergelijkt (in de jodenwijk bij het Centraal station) die zal zien dat er zelden echt voordeel lijkt te halen.

Op de goud soek wordt je ongetwijfeld meerdere keren aangesproken door verkopers van namaak Rolex en Breitling hotloges. Trap hier niet in, want namaakhorloges zijn ook in Dubai verboden.

 

Spice Souk
Eén van de oude souks in de wijk Deira is de Spice Souk, oftewel de kruidenmarkt. De smalle straatjes voeren je langs geurige winkeltjes waar de kruiden en specerijen vaak buiten de winkel staan om klanten te trekken. De uitbaters van de winkel zullen proberen contact met de voorbijgangers te krijgen door ze te vragen iets te ruiken of door ze te vragen of ze weten wat iets is. Het meest gebruikte „wapen” hierbij is de gedroogde limoen. De sterke concentratie van de geur komt vrij zodra je er in knijpt. Hiermee heeft de verkoper de aandacht van een potentiële klant.De kruidenmarkt is een heerlijk plekje om kennis te maken met een Arabische markt en de bijbehorende producten en geuren. Afdingen is natuurlijk toegestaan. Zelfs zonder af te dingen merk je dat de prijzen in de meeste gevallen zeker de moeite waard zijn. Zeker als je het vergelijkt met de prijzen die je in duurdere toeristenwinkeltjes koopt.

Afdingen
Afdingen is in de winkelcentra van Dubai niet gebruikelijk. Op de markten zoals de Gold Souk en Spice Souk is afdingen wel aan te raden om de beste prijs te krijgen.

Prijzen
Het prijsniveau in Dubai is gemiddeld lager dan wat je in Nederland voor vergelijkbare artikelen koopt. Dat komt vooral omdat producten in Dubai belastingvrij verkocht worden. Let op, want producten zijn niet altijd goedkoper in Dubai. Soms pakt de fabrikant of importeur gewoon extra marge. Zo zijn bijvoorbeeld de populaire Apple-producten vaak iets duurder in Dubai dan in Nederland.

Palm Strip
Een voor velen onbekend winkelcentrum is Palm Strip. Dit twee verdiepingen tellende winkelcentrum ligt in Jumeirah, ter hoogte van de Jumeirah Moskee. Het winkelcentrum tekst wat designer shops, horeca en wat andere winkels. Vanaf de verdieping heb je een fraai uitzicht over de Jumeirah Moskee. De Palm Strip Mall ligt op slechts een paar honderd meter lopen van Jumeirah Open Beach. Je kunt winkelen hier daarom perfect combineren met een bezoek aan het strand. Van zaterdag tot donderdag zijn de winkels open van 10 tot 22 uur. Op vrijdag gaan de winkels pas om half twee 's middags open. Ze sluiten dan ook om 10 uur 's avonds.

Mercato Mall
Internationaal gezien zijn het vooral de Dubai Mall en de Mall of the Emirates die veel aandacht krijgen. Size does matter, lijkt het wel. Want jammer is dat de Mercato Mall amper genoemd wordt in magazines en kranten in Nederland. Want deze overdekte shopping mall is zeker het vermelden (en bezoeken waard). Mercato is het Italiaanse woord voor ‚markt’. De naam verklapt het daarom eigenlijk al: de Mercato Mall is geďnspireerd op Italië. Het interieur, en dan met name de centrale hal, moet je het gevoel geven dat je in Italië beland bent. Daar zijn ze grotendeels goed in geslaagd.

Jammer dat de winkels die je ziet vooral internationale ketens zijn en lokale winkels die niet met Italië of Italiaanse producten van doen hebben. Het zou leuk zijn om in de kleine foodcourt een echt Italiaans restaurant te zien (met een Italiaanse chefkok) of een winkel met uitsluitend Italiaanse delicatessen.

Neemt niet weg dat het aanbod van winkels en horecagelegenheden dat er wel zit zeker de moeite waard is. De ongeveer honderd in deze mall gevestigde ondernemingen vormen een mooie mix. Op de begane grond zit een supermarkt van de lokale keten Spinneys. Op de eerste verdieping zit een bioscoop van Vox Cinemas en kunnen kinderen zich vermaken in Fun City.

 

© Silver Media - deze site gebruikt cookies - e-mail: allesovervakanties@gmail.com