vakantie in Dubaivliegen naar Dubai overnachten attracties en bezienswaardigheden vervoer in Dubai Dubai met kinderen  

het weer stranden winkelen eten en drinkenpraktische infolinks  

 
De stranden van Dubai

Dubai is uitgegroeid tot een strandbestemming waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen, snorkelen en aan allerlei watersporten kunt doen. Dubai telt een groot aantal publieke stranden en privé stranden.

Op deze pagina lees je alles over de stranden van Dubai en het strandleven van Dubai.

Watertemperaturen
Het zeewater in Dubai is warm tot zeer warm. In de koelste maanden heeft het zeewater een al vrij aangename temperatuur van ongeveer 23 tot 24 graden Celsius. Vanaf mei zie je dat het water snel warmer wordt. In mei heeft het zeewater een gemiddelde temperatuur van 28 tot 29 graden. In de periode juni tot en met oktober is het water tenminste dertig graden Celsius. Je zou je bijna afvragen of dat nog enigszins verkoeling biedt, maar als je weet dat de luchttemperatuur in juli en augustus de dertig graden aan kan tikken dan is die vraag daar eigenlijk al mee beantwoord.

Kwallen
Op de stranden van Dubai kunnen kwallen voorkomen. We maken het niet vaak mee, maar soms zien we weleens kwallen op het strand liggen. Bij de privéstranden van de hotels staan er dan vaak borden die waarschuwen voor de kwallen.

Stranden in Dubai
De site www.strandenindubai.nl is helemaal gericht op het bieden van informatie over de stranden in Dubai, de strandregels en de beste stranden die je in Dubai kunt vinden.

 

Jumeirah Open Beach
Dubai telt inmiddels meer dan tien openbare stranden. Eén van de oudste stranden van Dubai is Jumeirah Open Beach, een bijna twee kilometer breed zandstrand dat in de buurt van de Jumeirah Moskee ligt. Het langzaam aflopende strand ligt iets ten zuiden van Port Rashid en Dubai Maritime City. Het is daarmee het noordelijkste strand van alle stranden ten zuiden van de Dubai Creek. Jumeirah Open Beach heeft beperkte parkeergelegenheid, een aantal vaste tafeltjes met bankjes en centraal gelegen een platform met een viertal strandtentjes waar je eten en drinken kunt halen. Langs het strand loopt een fietspad en een apart voetgangerspad. De zachte ondergrond zorgt ervoor dat je op het voetgangerspad uitstekend kunt joggen.

JBR Beach
JBR Beach is het strand dat gelegen is ter hoogte van de Jumeirah Beach Residences, bij de wijk Dubai Marina. Het is onderdeel van Jumeirah Beach, een langer kustgebied dat zich langs de kust uitstrekt tot aan de wijk Jumeirah. JBR Beach behoort tot de populairste stranden van Dubai, vooral onder de toeristen die hier verblijven in de hotels zoals Sheraton, Hilton, Mövenpick en Amwaj Rotana.

JBR Beach heeft een fijn wit zandstrand. Uniek aan het strand is de hoge grotendeels zandkleurige bebouwing waar je vanaf het strand op uit kijkt.

Sunset Beach
Umm Suqeim Beach is ook onderdeel van het grotere Jumeirah Beach. Het openbare zandstrand ligt op een steenworp afstand van het Jumeirah Beach Hotel en biedt een fraai uitzicht op het iconische Burj Al Arab hotel. Het strand biedt een gemengd publiek van toeristen, expats en locals. Voorzieningen zoals horeca, douches of ligbedden vind je hier niet. De bijnaam Sunset Beach heeft het strand te danken aan het feit dat men hier tegen het einde van de middag graag komt om van de zonsondergang te genieten.

Madinat Jumeirah
Bij het toeristencomplex Madinat Jumeirah ligt een fraai zandstrand dat deels beplant is met palmbomen. Dit strand is exclusief voor gasten van de hotels in dit complex bedoeld. Het strand is voorzien van een aangenaam strandrestaurant: Shimmers. Hier kun je, indien gereserveerd, ook een romantisch diner aan de waterkant krijgen.

Het strand van Madinat Jumeirah loopt in het noorden onder de brug door die naar Burj Al Arab leidt. Van daaruit kun je verder lopen langs het Jumeirah Beach Hotel totdat je aankomt bij de jachthaven die bij dit hotel ligt.

Palace Beach
Een strand dat lastig vindbaar is, is Palace Beach. Een andere naam waaronder het bekend staat is Black Palace Beach. Dit openbare strand ligt tussen de paleizen aan Jumeirah Road en de Jumeirah Beach Residences. Het is alleen te bereiken als je de weg in zuidelijke richting afrijdt.

Voordeel van het feit dat dit witte zandstrand wat moeilijker vindbaar is, is dat er een vrij relaxte sfeer hangt. Het is hier eigenlijk nooit té druk. Het grootste deel van het publiek bestaat uit mensen die in Dubai wonen en werken.

 

Mamzar Beach
Het meest noordelijke strand van Dubai is Mamzar Beach. Het bestaat uit twee gedeeltes: Mamzar Beach Park, direct aan de kust (betaalde toegang) en het vrij toegankelijke strand van Mamzar Beach dat Khor Al Mamzar ligt. Vanaf het strand heb je hier een fraai zicht op het aangrenzende emiraat Sharjah.

Strandregels
Dubai is een ander soort bestemming dan de Spaanse costa's of de Griekse eilanden. Dubai ligt in het Midden-Oosten en heeft te maken met een andere cultuur dan onze vrije westerse cultuur. Dat merk je ook op de stranden. Natuurlijk kun je op het strand en aan het zwembad gewoon in bikini, badpak en zwembroek lopen. Ja, je zult ook boerkini's zien, maar men is het inmiddels allang gewend dat het merendeel van de strandbezoekers het lichaam niet helemaal bedekt. Topless zwemmen en zonnebaden is echter 'not done' en naaktrecreatie al helemaal niet. Er wordt ook van je verlangd dat kleding die teveel aftekent of (deels) doorschijnt niet gedragen wordt aan het strand en bij het zwembad.

Behalve letten op je badkleding moet je er ook rekening mee houden dat iedere vorm van intimiteit (kroelen, kussen en op/tegen elkaar aanliggen) ongepast is. Zoenen (en verder) in het openbaar kan leiden tot arrestaties of boetes.

Zoals overal wordt er ook in Dubai van je verwacht dat je geen troep op het strand achterlaat. Ruim het op in vuilnisbakken of neem je afval anders mee.

Strandtenten
Alcohol drinken is op de openbare stranden van Dubai verboden. Je zult hier dan ook geen strandtenten zien waar je een koud biertje, een mojito of een lekker glas wijn kunt halen. Wel zie je dat de afgelopen jaren er steeds meer horeca is gekomen op een aantal stranden in Dubai. De invulling is vaak net wat anders. Horeca vind je onder andere op/bij JBR Beach (bij The Walk en Jumeirah Beach Residences) en op Jumeirah Open Beach.

Topartiesten en DJ's op het strand
Feesten op het strand in Dubai? Ja natuurlijk! Bij hotel Atlantis The Palm ligt Nasimi Beach: een combinatie van strand, restaurant en club. Hier kun je in de open lucht genieten van muziek die gedraaid wordt door top DJ's en live muziek van de beste entertainers.

De dresscode is hier smart casual en het publiek heeft over het algemeen een redelijk jetset gehalte. Voor een aantal acts moet je entreekaarten kopen, ook als gast van het Atlantis hotel.

Op het strand van Atlantis worden regelmatig concerten en festivals gegeven. Een populair muziekfestival is Sandance, waarbij je op heerlijke muziek kunt dansen en feesten.

 

© Silver Media - deze site gebruikt cookies - e-mail: allesovervakanties@gmail.com