vakantie in Dubaivliegen naar Dubai overnachten attracties en bezienswaardigheden vervoer in Dubai Dubai met kinderen  

het weer stranden winkelen eten en drinkenpraktische infolinks  

 
Vliegen naar Dubai

Dé manier om naar Dubai te reizen is met het vliegtuig. Ongeveer 99,9% van alle Nederlandse en Belgische toeristen die Dubai bezoeken reizen via de lucht.

Op deze pagina lees je alles over vliegen naar Dubai, hoe je de goedkoopste vliegtickets naar Dubai koopt, de luchthavens van Dubai en met wie je rechtstreeks naar Dubai kunt vliegen.

Dubai International Airport
Op dit moment is Dubai International Airport nog dé luchthaven van Dubai. In de loop der jaren zal de nieuwe luchthaven Al Maktoum Airport veel groter en belangrijker zijn. Dubai International Airport zal dan echter ook gewoon blijven bestaan. De IATA-code van Dubai International Airport is DXB.

Dubai International Airport ligt bij het oudere deel van Dubai, bij de wijken Al Garhoud en Deira. Het vliegveld behoort inmiddels tot de drukste ter wereld met jaarlijks meer dan vijftig miljoen passagiers. De drukte is als passagier o.a. merkbaar omdat een vliegtuig regelmatig in de lucht moet wachten voordat het mag landen. Ook bij de paspoortcontrole kan het zeer druk zijn.

Dubai International Airport heeft voor Europese passagiers twee terminals: Terminal 1 en Terminal 3. De moderne Terminal 3 wordt exclusief gebruikt door Emirates.

Al Maktoum International Airport
Dubai World Central - Al Maktoum International Airport (DWC) is de nieuwe luchthaven van Dubai. Dit vliegveld ligt ten zuiden van Dubai, ter hoogte van Jebel Ali. Uiteindelijk moet dit vliegveld de grootste of op één na grootste luchthaven ter wereld worden met een capaciteit van 120 tot 160 miljoen passagiers per jaar en twaalf miljoen ton aan vracht.

Sinds 26 oktober 2013 worden er passagiersvluchten op en van Al Maktoum Airport onderhouden. Sinds het winterseizoen 2014/2015 vliegt TUI tussen Amsterdam en Al Maktoum International Airport (DWC).

Vanaf Brussel naar Dubai
Sinds 5 september 2014 biedt Emirates een dagelijkse vlucht aan van Brussel naar Dubai en terug. Er wordt gevlogen tussen Brussel International Airport en Dubai International Airport. De vlucht naar Brussel vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Dubai en komt na lunchtijd aan in Brussel. Ongeveer een uur later vertrekt dezelfde Boeing 777 weer richting Dubai, om daar rond middernacht te landen.

Via Düsseldorf naar Dubai
Wie niet te ver van Düsseldorf International Airport woont die kan deze internationale luchthaven in Duitsland gebruiken om naar Dubai te vliegen. Emirates vliegt twee keer per dag rechtstreeks van Düsseldorf naar Dubai (DXB).
De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor laat sinds eind 2013 chartervluchten naar Dubai vliegen. Deze vliegtuigen landen op het nieuwe vliegveld Al Maktoum Airport (DWC).

Vliegtickets naar Dubai
De site www.vliegticketsdubai.info biedt uitgebreide informatie over vliegen naar Dubai en vliegtickets naar Dubai.

 

Met KLM naar Dubai vliegen
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM was de eerste vervoerder die rechtstreekse vluchten naar Dubai begon aan te bieden. In de jaren tachtig en negentig waren het vooral zakenreizigers die met KLM naar Dubai vlogen, naar verhouding zijn het steeds meer toeristen die je aan boord van de KLM-toestellen aantreft.

KLM zet de Boeing 777 en Airbus A330-200 in op vluchten tussen Amsterdam en Dubai International Airport. Er gaan dagelijks twee vluchten naar Dubai. Eentje die 's middags vertrekt en rond middernacht in Dubai aankomt en een vlucht die 's avonds vertrekt en 's morgens vroeg in Dubai landt.

Terug naar Schiphol vertrek je vlak na middernacht met aankomst in Nederland vroeg in de ochtend of je vliegt 's morgens vanuit Dubai weg om met lunchtijd in Amsterdam te landen.

Met Emirates naar Dubai vliegen
Emirates is de luchtvaartmaatschappij van Dubai. Pas sinds 2010 vliegt Emirates ook op Amsterdam. Inmiddels wordt er dagelijks gevlogen met maar liefst twee vluchten. Eén van deze twee dagelijkse vluchten wordt uitgevoerd met de Airbus A-380. Deze megajumbo telt maar liefst twee volledige verdiepingen en behoort tot de meest geavanceerde vliegtuigen die op dit moment bestaat.

De middagvlucht van Emirates is met de A380. Deze komt rond middernacht aan in Dubai. De avondvlucht vliegt door de nacht heen en landt 's morgens vroeg in Dubai. Deze vlucht wordt tegenwoordig ook met de Airbus A380 uitgevoerd uitgevoerd.

Het serviceniveau van Emirates is hoog. Al jarenlang behoort deze luchtvaartmaatschappijen tot de beste die er zijn. Emirates heeft al veel internationale prijzen gewonnen. Wie met Emirates vliegt die heeft te maken met een full-service airline waarbij je niet extra hoeft te betalen voor bagage, eten, drinken of een persoonlijk entertainment systeem. De vluchten van Emirates landen op Dubai International Airport. je komt aan bij Terminal 3, die geheel aan Emirates gewijd is.

Boek je vliegticket naar Dubai bij Emirates

Met TUI naar Dubai vliegen
TUI was de eerste Nederlandse vervoerder na KLM die rechtstreeks op Dubai ging vliegen. TUI vliegt alleen maar in het winterseizoen (begin oktober tot half april). Dat komt omdat TUI het vrijwel alleen maar van vakantieverkeer moet hebben. In de zomermaanden is de belangstelling voor Dubai als vakantiebestemming een stuk lager dan in de winter. TUIfly vliegt naar Al Maktoum International Airport. Dit vliegveld ligt zestig kilometer ten zuiden van het oude Dubai en van Dubai International Airport.

TUI vliegt met een Boeing 737. Dit is een kleiner toestel dan de 777's en A380's waar KLM en Emirates mee vliegen. Dit zorgt ervoor dat er op de terugweg naar Amsterdam een tussenlanding gemaakt moet worden om te tanken. Het resultaat is dat TUI over de terugvlucht twee uur langer doet dan Emirates en KLM (9 uur in plaats van 7 uur). Daar staat wel tegenover dat de vliegtickets over het algemeen goedkoper zijn bij TUI.

In de goedkopere vliegklassen moet je bijbetalen voor eten, drinken en entertainment.

Met Transavia naar Dubai vliegen
Transavia begon in het winterseizoen 2012/2013 ook met vluchten naar Dubai. Vanaf Amsterdam vliegt Transavia in het winterseizoen rechtstreeks heen. Op de terugvlucht wordt er meestal een tussenlanding gemaakt om te tanken.

Transavia biedt over het algemeen de goedkoopste tickets naar Dubai aan. Het betekent wel dat je apart moet betalen voor het meenemen van ruimbagage, het vooraf een stoel uitzoeken, eten en drinken. Wie low-budget naar Dubai wil vliegen, alleen maar handbagage meeneemt en aan boord amper wat eet of drinkt die zal bij Transavia vaak goedkoper uitzijn dan bij de rest.

Via Abu Dhabi vliegen
Indien de vliegtickets naar Dubai op een bepaald moment te duur zijn of zelfs helemaal niet beschikbaar zijn voor de gewenste data, dan kun je ook op Abu Dhabi vliegen. Zowel KLM als Ethidad Airways en Garuda Indonesia vliegen rechtstreeks op de internationale luchthaven van Abu Dhabi.

Dit vliegveld ligt ten oosten van de stad Abu Dhabi en heeft een prima verbinding naar Dubai. Via de snelweg ben je bij normaal verkeer binnen een uur in Dubai Marina, aan The Walk of bij Madinat Jumeirah. Hiermee is de reistijd slechts zo'n half uur langer dan vanaf Dubai International Airport.

 

Vliegtijd
Dubai ligt hemelsbreed op ruim vijfduizend kilometer van Amsterdam. Vanuit Amsterdam is er grotendeels sprake van zogenaamde 'tail wind', oftewel wind mee. Dit zorgt ervoor dat de heenvlucht in de regel korter duurt dan de vlucht vanuit Dubai terug naar Amsterdam.

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Dubai bedraagt 5 uur en dertig minuten tot zes uur en een kwartier.

De vliegtijd van Dubai naar Schiphol bedraagt ongeveer zes-en-een-half uur tot ruim zeven uur.

Transport
Als je in Dubai aankomt dan zul je vervoer nodig hebben naar je accommodatie. Bij een pakketreis zit het transport vrijwel altijd inbegrepen. Je wordt door een host(ess) van je reisorganisatie of lokale vertegenwoordiging opgewacht in de aankomsthal waarna je vervoer buiten de terminal klaar staat.

Indien je op eigen houtje naar je accommodatie moet dan heb je verschillende mogelijkheden. De meest voor de hand liggende is per taxi. Die staan er volop en zijn in Dubai niet duur te noemen. Je kunt ook transport via je hotel regelen, maar vaak is dat (aanzienlijk) duurder.

Een alternatief voor de taxi is de metro. Zowel Terminal 1 als Terminal 3 hebben een metrostation waarbij je de rode lijn opstapt. Hiermee kun je o.a. naar Deira, het business district, Downdown Dubai, Mall of the Emirates en Dubai Marina reizen.

Je kunt uiteraard ook een auto huren op de luchthavens. Er is een ruim aanbod aan verhuurders en soorten auto's. Vooraf via internet reserveren is vaak het voordeligste.

Duty free kopen
Dubai heeft een ruim aanbod van belastingvrije winkels op de luchthavens. Parfums, sigaretten, luxe artikelen en alcoholische dranken kun je tegen aantrekkelijke prijzen aanschaffen. In Dubai mag je ook bij aankomst belastingvrij belastingvrij winkelen op de luchthaven. In het aankomst gedeelte, bij de bagagebanden, kun je nog eventjes taxfree aankopen doen.

Goedkope vliegtickets
Als je goedkoop naar Dubai wilt vliegen kun je het beste jezelf abonneren op nieuwsbrieven van KLM, Emirates, Transavia en TUI of ze volgen via social media. Er zijn geregeld acties waarbij de tickets tegen lagere tarieven aangeboden worden, zoals bijvoorbeeld de inmiddels beroemde werelddeal weken van KLM. Dit soort acties worden via social media en nieuwsbrieven aangekondigd.

Frequent Flyer programma's
Bij KLM en Emirates kun je deelnemen aan zogenaamde frequent flyer programma's. Dit zijn programma's waarbij je punten krijgt zodra je met één van hun vluchten meevliegt. Op die manier kun je voor gratis vluchten of upgrades sparen. Sommige hotels hebben speciale acties voor deelnemers aan dit soort spaarprogramma's. Zo heeft het Atlantis The Palm hotel regelmatig een actie met korting voor Emirates Skywards leden.

Roken
Op de luchthavens van Dubai is roken overal verboden, met uitzondering van de speciale rookruimtes. Die bevinden zich in de vertrekhallen.

In Terminal 1 zijn er twee 'smoking areas'. De eerste vind je tussen gate C7 en C9. De tweede tussen gate C23 en C25.

Terminal 3 telt 4 rookruimtes. Bij de A-gates ter hoogte van gate A2 en de tweede bij gate A23. Bij de B-gates eentje bij gate B7 en de andere bij gate B27.

 

© Silver Media - deze site gebruikt cookies - e-mail: allesovervakanties@gmail.com